ο Δήμος μας


Κεντρική Επάνω

 

Κεντρική
Επάνω

 

Δήμος Υμηττού

Ο Δήμος Υμηττού βρίσκεται στο Νομό Αττικής, στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού Υμηττός. Γειτονεύει με τους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής. Ανήκει διοικη-τικά στη Νομαρχία Αθηνών. Έγινε Δήμος το 1963 από κοινότητα που είχε αποσπαστεί από το Δήμο της Αθήνας το 1934.

Βρίσκεται στό νοτιοανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου. Ο δήμος Υμηττού είναι ένας από τους μικρότερους δήμους της Αθήνας, έκτασης περίπου 1 τετρ. χλμ. Υπάρχουν 5 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (1ο Δημοτικό Υμηττού, 2ο Δημοτικό Υμηττού, 3ο Δημοτικό Υμηττού, 4ο Δημοτικό Υμηττού & 5ο Δημοτικό Υμηττού) και 3 δευτερο-βάθμιας εκπαίδευσης (1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Υμηττού, 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο Υμηττού, 3ο Γυμνάσιο & Λύκειο Υμηττού).

Οι κάτοικοι είναι 11.000 σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Το φεστιβάλ του Δ.Υ. θεωρείται από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα και λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2007 αναδείχθηκε ο ιατρός κ. Σπ. Ζούπας, πρώην καλαθοσφαιριστής, διαδεχόμενος τον κ. Δ. Αργιαννά.

Η ιστορία του Δήμου

(από την ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ)