1ο και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Υποδεχόμαστε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στη νέα σχολική χρονιά και στη νέα σχολική πραγματικότητα! Σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για ολόκληρη την κοινωνία, για τους μαθητές μας, για τους γονείς τους και για τους εκπαιδευτικούς, απαιτείται να δουλέψουμε όλοι μαζί, με πνεύμα αλληλοκατανόησης, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούμε. Με οδηγό την καλή μας διάθεση και με τήρηση των κανόνων, είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε!.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 14/9/2020 στις 11.00 και θα τον παρακολουθήσουν μόνο τα παιδιά της Α΄τάξης και ένας γονέας/συνοδός για κάθε παιδί.

Μετά και από τις διευκρινίσεις που λάβαμε και σε σύμφωνα με τις Υ.Α., τη μέρα του Αγιασμού θα λειτουργήσουμε ως εξής:

-Όλοι οι μαθητές μας (πλην της Α τάξης) θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στις 10.30, χωρίς συνοδό, φορώντας υποχρεωτικά τις μάσκες τους και με την καθοδήγησή μας θα εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα τους υποδεχθούν οι δάσκαλοί τους. Τα παιδιά θα μείνουν στις αίθουσες περίπου μία ώρα και θα συζητήσουν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους για διάφορα χρήσιμα θέματα. Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι ιερείς θα επισκεφθούν τις τάξεις και θα Αγιάσουν όλα τα παιδιά. Όλα τα τμήματα θα σχολάσουν (γύρω στις 11.30) .

-Τα παιδιά της Α τάξης θα προσέλθουν στον χώρο στις 10.45 με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα για κάθε παιδί, (φορώντας όλοι υποχρεωτικά τις μάσκες τους) και θα οδηγηθούν στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός, (μπροστά από το 1ο Δ.Σχ. Υμηττού). Μετά το πέρας του Αγιασμού τα παιδιά της Α τάξης θα γνωρίσουν τη δασκάλα τους και θα ανέβουν μαζί της στην τάξη για μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο και τους συμμαθητές τους. Ο γονέας- συνοδός κάθε παιδιού της Α΄τάξης θα παραμείνει στην αυλή, όπου θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Διευθυντή.

-Τα βιβλία, για λειτουργικούς λόγους, θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μάσκες και τα παγουρίνια θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά, τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν τα παραλάβουμε.

-Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουμε καθημερινά με πλήρες πρωινό πρόγραμμα: Προσέλευση 8.00-8.15 και σχόλασμα στις 13.15 για όλα τα τμήματα.

-Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη θα ξεκινήσουν σταδιακά τη λειτουργία τους, τις επόμενες μέρες, ανάλογα με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που θα έχουμε και προκειμένου να διευθετηθούν επιμέρους θέματα λειτουργίας. Σύμφωνα με τη νέα Υ.Α. μπορούν πλέον όλα τα παιδιά να εγγραφούν στο Ολοήμερο, χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά. (Για την έναρξη λειτουργίας του Ολοήμερου και για όλα τα επιμέρους θέματα θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωσή μας).

-Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους: μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο του σχολείου, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, πάντα κατόπιν ραντεβού και υποχρεωτικά φορώντας μάσκα.

- Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

-Παρακαλούμε πολύ για τη μελέτη των οδηγιών του ΕΟΔΥ, που έχουμε κοινοποιήσει, για τη σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση των παιδιών. Επίσης παρακαλούμε για την άμεση προσκόμιση του ΑΔΥΜ των μαθητών της Α και της Δ τάξης.

-Οι εκπαιδευτικοί θα σας ενημερώσουν άμεσα, με email για όλα τα θέματα λειτουργίας της τάξης τους. Παρακαλούμε για όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν στο παιδί σας ή στην τάξη, να επικοινωνείτε με τους εκπαιδευτικούς απευθείας στο email τους και όχι στο email του Σχολείου ή στο τηλέφωνο, καθώς δεν είναι εφικτή αυτού του είδους η επικοινωνία.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.