Τηλεκπαίδευση

e-me


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης, εργάζεται, ώστε οι μαθητές/τριές μας να διατηρήσουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, σε αυτές τις έκτακτες και δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Με την αρωγή και τη συνεργασία σας μπορούμε να κινητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες να απασχολούνται δημιουργικά τις ώρες παραμονής τους στο σπίτι. 


Για να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να συνδεθούν στην ηλεκτρονική τους τάξη και να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ετοιμάσαμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν σημαντικά.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Οι σύνδεσμοι για την κάθε «Κυψέλη» (ηλεκτρονική τάξη) βρίσκονται παρακάτω.

 

  1. Ο κάθε μαθητής, υπό την επίβλεψη το κηδεμόνα του, επιλέγει τον κατάλληλο σύνδεσμο, δηλαδή πχ μαθητής της Δ’ τάξης θα πατήσει πάνω στο «Τάξη Δ»
  2. Πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ και συμπληρώνεται το όνομα χρήστη και το συνθηματικό που έχετε πάρει από το ΠΣΔ.
  3. Μπαίνοντας στο σύστημα e-me θα σας ζητήσει να κάνετε αίτημα συμμετοχής στη συγκεκριμένη Κυψέλη (ηλεκτρονική τάξη).
  4. Πατάτε το κίτρινο κουμπί που γράφει Αίτημα Συμμετοχής
  5. Αποσυνδέεστε για την ώρα, πατώντας πάνω δεξιά στην οθόνη το πλαίσιο με το προφίλ του μαθητή (αναγράφει το όνομα χρήστη του μαθητή) και στο μενού που εμφανίζεται πατάτε Έξοδος.
  6. Σε δεύτερο χρόνο που θα ανακοινωθεί από το site μας, θα σας ζητηθεί να ξαναμπείτε στην ηλεκτρονική τάξη, έχοντας πλέον ενταχθεί σε αυτή από τον εκπαιδευτικό που τη διαχειρίζεται.

Τέλος, παρακαλούμε να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς η εξ αποστάσεως μάθηση είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας και η υποδομή του ΠΣΔ δοκιμάζεται αυτή την περίοδο λόγω της εξαιρετικά αυξημένης κίνησης. Προσπαθήστε να επισκέπτεστε την εφαρμογή του e-me αλλά και τη σελίδα του σχολείου μας, είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ.


Κυψέλες (σύνδεσμοι προς την κάθε ηλεκτρονική τάξη)

Κάνουμε «κλίκ» πάνω στην τάξη μου ανήκει ο μαθητής και ξεχωριστά για τα μαθήματα ειδικότητας.


Τάξεις & Τμήματα

Α1 Α2 Β Γ1 Γ2 Δ Ε1 Ε2 ΣΤ

Τμήμα Ένταξης

 


Μαθήματα Ειδικότητας

Πληροφορική Α1 Πληροφορική Α2 Πληροφορική Β Πληροφορική Γ1 Πληροφορική Γ2 Πληροφορική Δ Πληροφορική Ε1 Πληροφορική Ε2 Πληροφορική ΣΤ
Μουσική Α1 Μουσική Α2  Μουσική Β Μουσική Γ1 Μουσική Γ2  Μουσική Δ   Μουσική Ε1   Μουσική Ε2 Μουσική ΣΤ
Αγγλικά Α1 Αγγλικά Α2 Αγγλικά Β Αγγλικά Γ1 Αγγλικά Γ2  Αγγλικά Δ  Αγγλικά Ε1  Αγγλικά Ε2 Αγγλικά ΣΤ
Εικαστικά Α1 Εικαστικά Α2 Εικαστικά Β Εικαστικά Γ1 Εικαστικά Γ2  Εικαστικά Δ  Εικαστικά Ε1 Εικαστικά Ε2 Εικαστικά ΣΤ
- - - - - - Γαλλικά Ε1 Γαλλικά Ε2 Γερμανικά ΣΤ